Jongin

JI_LogoJongin is een online platform voor en door jongeren. Per gemeente een lokale website waarop ze alle informatie kunnen vinden die relevant is voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar. Denk aan artikelen over school, studie, bijbaantjes of bijvoorbeeld liefde en relaties. Op het actieve forum delen zij hun eigen ervaringen.

Hoezitdat.info

Jongeren stimuleren: #SINIA

Jongin is meer dan een database. Het is vooral een platform dat jongeren wil aanzetten tot nadenken en uiteindelijk tot actie. Tieners, pubers, jongvolwassenen, allemaal kampen ze zo nu en dan met kleine en grote vragen over verliefdheid, religie, uiterlijk en gezondheid. Via blogs, korte filmpjes en het ervaringenforum stimuleert Jongin jongeren om verder te zoeken naar informatie die leidt naar een oplossing. Dat kan een informatief artikel zijn, maar ook een doorverwijzing naar een hulpverlener.

Forum: interactie en zelfredzaamheid

Het Jongin-forum is een belangrijk onderdeel van het concept. Hier praten jongeren met elkaar over onderwerpen uit het dagelijks leven, over dingen die hen bezighouden; soms luchtig, soms persoonlijk en confronterend. Het forum is laagdrempelig, volledig anoniem en het wordt zeven dagen per week vooraf gemodereerd. Hier vinden jongeren een veilige online omgeving om openhartig van gedachten te wisselen. Het lokale forum biedt jongeren ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met een hulpverlener, simpelweg door op een linkje te klikken. Leer hier waarom het forum interessant is.

Landelijk en lokaal

De kracht van het Jongin-concept is in de mix van lokale en landelijke informatie. Elke Jongin-site is anders, kent een eigen ‘look&feel’ en biedt informatie die toegesneden is op de eigen stad, dorp of regio. De openingstijden van het jongerencentrum? Het adres van een lokale hulpverlener? De Jongin-site fungeert zodoende als hèt virtuele loket voor jongeren binnen de gemeente.

Eigen website?

Met een abonnement op Jongin realiseer je een eigen website voor en met jongeren. Niet alleen een website op maat, ook ben je verzekerd van technische en inhoudelijke ondersteuning. De investering voor een Jongin-website bestaat uit eenmalige kosten voor technische realisatie, grafisch ontwerp en training in het content management systeem.

Het abonnement wordt per jaar gerekend en omvat onder meer:

  • Helpdesk voor technische en inhoudelijke vragen (zowel per mail als per telefoon) voor uw eindredacteur
  • Onderhoud en ontwikkeling van de site
  • Licentie en hosting
  • Een goedlopend ervaringenforum, inclusief moderatie vooraf (ook ’s avonds en in het weekend)
  • Landelijke content in de vorm van weekthema’s
  • Uitgebreid inzicht in bezoekersaantallen en andere statistieken
  • Koppeling met de landelijke jongerendatabase van Opvoedinformatie Nederland

Losse modules

De inhoud van Jongin is ook beschikbaar als losse modules (forum, thema’s en blogs). Deze kunnen gekoppeld worden aan een bestaande jongerenwebsite.

Voor een prijsopgave kun je contact opnemen met Robbert Kroes, via rkroes@kuseema.nl of 024-3605534.

Op het Jongin-forum vertellen jongeren hun verhaal. Dit zijn soms heftige verhalen. Waarom denken wij dat dit forum belangrijk is? Spectrum onderzocht de effectiviteit van het forum en sprak met experts. Download hier de folder van het onderzoek.