Opvoedenin

Opvoedenin is het concept voor ouders en opvoeders. Kuseema heeft, samen met ICT bedrijf Nijmedia, voor 30 gemeenten een Opvoedenin website gerealiseerd die in elke gemeente weer anders is ingericht. Op deze websites kunnen bezoekers informatie vinden en vragen stellen aan hulpverleners. Ouders zoeken online naar  informatie en antwoorden op hun vragen. Opvoedenin biedt zodoende een digitaal loket en verlaagt daarmee de drempel naar fysieke hulpinstanties. Afhankelijk van de rol die het CJG speelt na de transitie van de Jeugdzorg kan de website anders worden ingericht.

Brede website

De basis van de cjg-website kan uitstekend ingezet worden voor een lokale bredere website. De website van Oirschot, www.wijzer-oirschot.nl is daar een voorbeeld van. Ook voor de site van de gemeenten in het land van Cuijk, www.cjglandvancuijk.nl is over de breedte van de jeugdhulp het belangrijkst en niet alleen de leeftijdsfases van de landelijke database.

Functionaliteiten

Functionaliteiten van Opvoedenin zijn o.a. nieuws, agenda, cursussen, nieuwsbrief, filmpjes, formulieren en de mogelijkheid tot (anoniem) vragen stellen via chat of e-mail.

Klik rechts op deze pagina voor meer voorbeelden.

Opvoedenin maakt gebruik van de inhoudelijke database van Opvoedinformatie Nederland, onderdeel van het NJI. Ook kan het forum van ouders.nl gekoppeld worden.

Meer informatie

Ook een Opvoedenin website voor je gemeente? Ga voor meer informatie naar www.opvoedenin.nl of neem contact op met Nienke Manderveld vianmanderveld@kuseema.nl of 024-3605534.

Voorbeelden lokale CJG websites