Adviesvangers niet alleen voor jongeren!

Stichting Neos in Eindhoven biedt hulp en opvang voor dak- en thuislozen. Een gevarieerde groep medewerkers van het Cliënten Punt en leden van de cliëntenraad zijn door Kuseema opgeleid tot Adviesvanger. Hier geen jongeren, maar volwassen tussen de 27 en 60 jaar. Een kritische groep, met veel ervaring als ex-cliënt en met het ophalen van informatie bij cliënten. En een nieuwsgierige groep, benieuwd naar de Adviesvangersmethode Brainstorm en hoe zij deze methode het beste kunnen inzetten om in gesprek te gaan met hun doelgroep.

Clientondersteuners als Adviesvanger
De cliëntondersteuners gaan adviezen ophalen bij bewoners van verschillende locaties van Neos. In de training heeft de groep geleerd hoe de methode werkt en hoe ze bewoners enthousiast kunnen maken. Daarnaast werd er geoefend met voor de groep staan. Iets wat voor deze cliëntondersteuners niet nieuw is, maar nog altijd spannend. Én wat ze graag aanvullen met een nieuwe, creatieve werkvorm.

Ook voor volwassenen!
Adviesvangers is oorspronkelijk bedoeld voor jongeren. Het uitgangspunt is dat jongeren die voor een groep jongeren staan hele andere ideeën ophalen dan een volwassene. Dit blijkt bij volwassen precies zo te werken: wanneer de doelgroep (ex-cliënt) voor de eigen doelgroep staat, komen andere ideeën boven tafel dan wanneer een professional voor de groep staat.