Adviesvanger genomineerd voor Kindervredesprijs 2017

Op maandag 4 december wordt in de Haagse Ridderzaal de internationale Kindervredesprijs 2017 uitgereikt aan een kind dat zich op een bijzondere wijze inzet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen. Een van de genomineerden is de Nederlandse Gabriël Gomes Barros. Gabriel zet zich al jaren in voor betere en sterkere participatie van kinderen en jongeren in de jeugdhulp. Zijn drijfveer is constant om de stem van jongeren te laten horen. Dat doet hij onder andere als Adviesvanger, een rol waarin hij als jongere andere jongeren betrekt bij jeugdbeleid.

Kindervredesprijs

De Kindervredesprijs is een initiatief van KidsRights. Deze organisatie werkt vanuit de visie dat kinderen de wereld kunnen veranderen, oftewel changemakers zijn. KidsRights werkt samen met kinderen aan een wereld waarin kinderrechten worden gewaarborgd.

KidsRights is ervan overtuigd dat kinderrechten beter nageleefd worden wanneer kinderen zelf meebeslissen over de zaken die hen direct aangaan en zij zelf in actie kunnen komen.

Genomineerden 2017

Voor de Kindervredesprijs 2017 werden 151 kinderen uit de hele wereld genomineerd. Voor het eerst komen twee kinderen daarvan uit Nederland: Fahima en Gabriël. Lees hier meer over Fahima en hier over Gabriël.