Advies en ondersteuning

Kuseema biedt advies en ondersteuning aan gemeenten en organisaties die zich bezig (willen) houden met jongeren. Wij zijn expert op het gebied van jongerencommunicatie en bieden advies op maat, waar mogelijk gevolgd door een passend traject. Denk bijvoorbeeld aan een adviestraject hoe jongeren te binden aan je beleid of het organiseren van een focusgroep tussen professionals en jongeren. Ook denken we graag mee hoe organisaties zich meer of nog beter op jongeren kunnen richten.

Daten is weten

De transitie van de jeugdzorg betekende een omslag in de werkwijze van professionals. Gemeenten moeten een lokaal zorgstelsel ontwikkelen dat is gebaseerd op de eigen kracht van jongeren. Op basis van input en de behoeften van jongeren.

Kuseema ontwikkelde een traject waarin jongeren meedenken en input geven in hoe zij de hulpverlening zouden inrichten. Professionals ontvangen tips over hoe jongeren benaderd willen worden en wat hun behoeftes zijn in contact met een zorgprofessional. Dit traject, met zowel kwalitatieve als kwantitatieve elementen, kan door CJG’s, zorginstellingen of gemeenten worden ingezet.

Daten is weten

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nienke Manderveld via nmanderveld@kuseema.nl.