Trainingen

JongerenAdviseurs denkt mee met nieuw jongerencentrum Beuningen

Het jongerencentrum Waasdaa in Beuningen gaat verhuizen. De gemeente is benieuwd naar de wensen van de jongeren voor het nieuwe jongerencentrum. Wat moet er zeker blijven, wat moet er komen en wat willen zij juist niet? JongerenAdviseurs zorgde ervoor dat de jongeren hun ideeën – letterlijk – in beeld brachten.

Jongerenadviseurs in BeuningenJA! verzorgde een filmpjestraining in het huidige Waasdaa. Samen met twee trainers formuleerden de jongeren hun wensen voor het nieuwe jongerencentrum en zijn de belangrijkste ideeën uitgekozen. Om ervoor te zorgen dat deze op beeld goed overkomen, leerden de jongeren eerst alle aspecten van het filmen. Zoals het effect van verschillende camera-standpunten, overtuigen via film en het schrijven van een script. Verdeeld in groepjes gingen de jongeren aan de slag met hun wens, de argumenten, het filmscript en natuurlijk het schieten van de beelden.

Op Jongindebuurt.nl zijn de filmpjes te bekijken en gaat de discussie over de wensen voor Waasdaa verder op het lokale forum. In september werden de filmpjes van de jongeren aan de gemeente voorgelegd en gaan zij met elkaar in gesprek over het nieuwe jongerencentrum.

Trainingen

Wij trainen jongeren zodat zij op hun beurt weer andere jongeren kunnen trainen, begeleiden of bijvoorbeeld een blogles geven. Het doel hiervan is jongeren te motiveren tot actief burgerschap. JA! vindt dat niemand jongeren beter kan benaderen dan een jongere zelf. Wij zetten het liefst lokale jongeren in: zij weten immers wat er voor jongeren te doen is in hun woonplaats. Zo kunnen zij vanuit hun eigen ervaringen andere jongeren activeren om bij te dragen aan hun omgeving.

Benieuwd naar nog meer JA! producten? Kijk hier voor onze lessen, projecten of onderzoek.

JA!

Producten Jongerenadviseurs

Meer informatie

Jongeren betrekken bij beleid? Neem voor vragen, samenwerking of meer informatie contact op met Charlotte Capello via 024-3605534.